Inauguració de la Taula Veïnal d’Urbanisme de Barcleona

Bostik

Un dels principals acords als que va arribar el desenvolupament del Fòrum, el novembre passat era constituir un nou actor de confluència ciutadana que aspiri a abordar les qüestions urbanístiques de Barcelona des d’un punt de vista integral, transparent, horitzontal i que superi la lògica exclusivament territorial. Ja ho tenim tot a punt per portar a terme una jornada d’inauguració que doni el tret de sortida a la posada en marxa d’aquest nou actor veïnal. Estem molt il·lusionats amb aquest nou projecte i encantats de que tanta gent i tants col·lectius d’àmbits tant diversos hagin expressat la seva intensió de col·laborar i de ser protagonistes d’aquesta nova forma d’acció ciutadana arrelada a l’àmbit urbà.

El proper dissabte 30 de gener, de 10:00 a 13:00, organitzem aquesta jornada de treball oberta a qui vulgui assistir, destinada a la posada en marxa de la Taula i a la definició dels seus espais i interessos principals. Es tracta de presentar i ajustar una estructura de funcionament, la constitució de grups de treball i l’exposició de bona part de les prioritats i reptes en matèria d’urbanisme que afronta i afrontarà la ciutat. La trobada tindrà lloc a l’espai Bostik (Carrer Ferran Turné, 11, a prop de la parada de Metro ‘Sagrera’), un espai també obert a la intervenció urbana des de la ciutadania.

Per començar, es proposa obrir 7 espais de treball que van sorgir de l’experiència del Fòrum, el novembre passat. Aquests estan subjectes a canvis i configuracions flexibles i són els següents: ‘xarxa d’equipaments’, ‘habitatge i polítiques del sòl’, ‘ciutat metropolitana’, ‘planejament urbà i grans infraestructures’, ‘teixit productiu’, mobilitat’ i ‘comunitat, urbanisme i barris’.

El programa del dia serà el següent:

10:00 Presentació de la Taula com a nou actor veïnal obert.

10:45 Debat en grup al voltant dels principals objectius i forma de treball de la Taula.
12:00 Posada en comú, debat de propostes i noves convocatòries de trobada.
13:00 Comiat.
Mapa_Bostik